Fotowedstrijd Water in Altena

Dit item is verlopen op 07-05-2017.

De rivieren die ons gebied omarmen en doorsnijden. Maar ook: hoe maken we Altena hoosbuibestendig? Leg het vast op beeld en wie weet wint jouw foto.

Aan water in Altena geen gebrek: het gebied wordt omarmd en doorsneden door  rivieren, kanalen en watergangen. Ook kennen we vele plassen en wielen.

Meestal kunnen we daarvan genieten. Het levert schitterende foto’s op.

De afgelopen zomers heeft water ook voor overlast gezorgd op akkers, in straten en zelfs in huizen.

In het kader van de ‘Week van ons Water’ (12 – 21 mei 2017)  nodigen gemeenten Aalburg, Werkendam, Woudrichem en Waterschap Rivierland inwoners uit om foto’s te maken en in te zenden met als onderwerp 'Water in Altena'.

De fotowedstrijd gaat niet alleen over het water zelf. Ook maatregelen om het gebied klimaatbestendig te maken mogen op de foto. Van het plaatsen van een waterton tot het aanleggen van waterberging.

Hoosbui bestendig

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Week van ons Water. Gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem en Waterschap Rivierenland organiseren dan op 20 mei een informatiemarkt over wateroverlast. Wat doen gemeenten en waterschap om nog beter voorbereid te zijn op het klimaat? En wat kunnen inwoners in hun eigen tuin doen om wateroverlast door hoosbuien tegen te gaan? Deze vragen komen aan de orde tijdens de informatiemarkt.

Foto inzenden en voorwaarden via www.altena2019.nl/fotowedstrijd

En volg de Facebookpagina Altena2019.  Daar worden de ingezonden foto's gepubliceerd.