Het Waarderingsteken vrijwilligers

Dit item is verlopen op 08-07-2018.

Kent u iemand die al jaren vrijwilligerswerk doet? Die elke vrijdagmiddag in het dorpshuis zorgt voor de schoonmaak, de bingo of de bar?

Iemand die al 20 jaar lang elke woensdagmiddag ouderen ophaalt om  ze naar de soos te brengen? Iemand die  elke zaterdag aan het klussen is voor de voetbalvereniging en dat al 10, 15 jaar lang? Of misschien iemand die zich al 25 jaar inzet voor de arme behoeftige medemens? Kent u zo’n vrijwilliger die onmisbaar is maar  net niet genoeg doet om in aanmerking te komen voor een Koninklijke onderscheiding?

Het Waarderingsteken vrijwilligers

Om jaarlijks een paar van deze mensen in het zonnetje te zetten heeft de gemeente Aalburg het waarderingsteken gemeente Aalburg ingevoerd. Dit is een ereteken dat u als burger bij de gemeente kunt aanvragen voor een vrijwilliger. Maar …. het waarderingsteken ontvang je niet zo maar. Er zijn een paar zaken waar de vrijwilliger aan moet voldoen.

Bijvoorbeeld: de vrijwilliger moet minimaal 10 aaneengesloten jaren intensief, met regelmaat (wekelijks/maandelijks) en het grootste deel van het jaar uitvoeren. De vrijwilliger moet van onbesproken gedrag zijn en niet korter dan tien jaar geleden Koninklijk onderscheiden zijn voor dezelfde  activiteit. Een overzicht van alle criteria kunt u vinden op de website van de gemeente Aalburg.

Hoe vraag ik het waarderingsteken vrijwilligers aan?

Op de website van de gemeente www.aalburg.nl kunt u het aanvraagformulier downloaden. U kunt hier ook terecht voor meer informatie

Download het aanvraagformulier

Vult u het aanvraagformulier volledig in en zorgt u  er ook voor dat er brieven/e-mails bij zitten  die de aanvraag ondersteunen. Deze aanvraag moet voor 1 augustus compleet  ingeleverd zijn  bij de gemeente Aalburg.
Is het u niet volledig duidelijk hoe u de aanvraag in moet vullen of heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met de gemeente Aalburg, N. (Nathalie) Pijnenburg (0416-698763/ n.pijnenburg@aalburg.nl)) zal u graag verder helpen.

De beoogde uitreikingsdatum is medio november

Helpt u ons mee om de vrijwilligers van onze gemeente in het zonnetje te zetten?