Inzameling oud papier

Dit item is verlopen op 06-05-2018.

Sinds 2016 worden in onze gemeente oud papier container gebruikt. De meeste huishoudens beschikken inmiddels over een oud papier container. Heeft u nog geen oud papier container? U kunt deze nog steeds gratis aanvragen via 0800-333 66 99.

Houten of plastic kratjes worden niet meer geleegd

Zowel de gemeente als de inzamelaars zien graag dat ieder huishouden een oud papier container gebruikt. Wilt u echter geen gebruik te maken van een oud papier container, dan verzoeken wij u het oud papier alleen in KARTONNEN dozen of in een bundel aan te bieden die de inzamelaars in zijn geheel in de inzamelwagen kunnen gooien. Vanaf heden worden plastic of houten kratjes niet meer geleegd. Gebleken is dat bij het gebruik van eigen kratjes (van bijvoorbeeld plastic of hout) deze een gevaarlijke situatie voor de inzamelaars kunnen veroorzaken. De veiligheid van de inzamelaars gaat voor alles en u kunt daar aan mee werken!

Op tijd aan straat zetten

Ook uw oud papier (container) moet op tijd aan de straat staan.

  • Wordt uw oud papier container overdag geleegd, dan moet u zorgen dat deze ’s morgens om 7.30 uur aan de straat staat op de dag van de inzameling.
  • Wordt uw oud papier container ’s-avonds geleegd (Genderen en Eethen), dan moet u zorgen dat deze om 16.00 uur aan de straat staat op de dag van inzameling.

Voor containers die te laat worden aangeboden, wordt niet teruggereden!

Vervuiling in het oud papier

Regelmatig treffen de inzamelaars vervuiling in het oud papier aan, zoals glas, plastic, enz. Het mag duidelijk zijn dat dit afval niet in de oud papier container thuis hoort. Een van de grootste vervuilingen in het oud papier zijn de folies om b.v. folders!

Op uw container zit een sticker geplakt waarop staat welk type papier wel/niet thuishoort in uw oud papier container.

Als de inzamelaars ander afval in de container aantreffen, dan wordt uw container NIET geleegd en u treft dan een waarschuwing aan op uw container. U moet de vervuiling dan eerst uit de container halen en deze de volgende maand opnieuw aanbieden.