Landelijke Compostdag op 17 maart 2018

Dit item is verlopen op 18-03-2018.

Zaterdag 17 maart 2018 vindt de Landelijke Compostdag plaats.

Met het gratis uitdelen van compost willen wij u bedanken voor uw inspanning om gft-afval en groenafval gescheiden aan te leveren. Graag willen wij op deze manier iedereen kennis laten maken met compost dat zowel voor de bodem als voor het milieu van grote waarde is.

Wist u dat nog steeds ca. 40 % van het restafval uit kostbare grondstoffen bestaat voor compost? Resten van eten, brood en beleg, vis en vlees horen thuis in de GFT-container. Zo ook koffiefilterzakjes (met koffiedik), theezakjes, de restanten van groente en fruit, pinda’s, noten en eierschalen. Wilt u meer informatie of twijfelt u? Neem contact op met uw gemeente via 0416-698700 of raadpleeg de website www.afvalscheiden.nu.

Waar kunt u compost ophalen?

Gemeentewerf
Bagijnhof 60
4264 AZ Veen

Datum/tijd: zaterdag 17 maart 2018 van 8.30-13.00 uur.

Als u gratis compost wilt komen halen, dient u zelf te zorgen voor een schep en emmers, plastic zakken of een aanhangwagen. Aanhangwagens e.d. moeten uiteraard voldoen aan de eisen voor het wegverkeer en geschikt zijn voor de lading. De gemeente zorgt voor een kraantje voor het beladen van uw aanhangwagen. Wees er wel op tijd bij, want op = op!