Samen Sporten en Bewegen

Dit item is verlopen op 07-10-2018.

De gemeente Aalburg, SSNB, VluchtenlingenWerk en het Da Vinci College hebben de handen ineen geslagen om vergunninghouders van 18 jaar en ouder te enthousiasmeren om te gaan sporten.

Goed voor de gezondheid en een leuke en leerzame manier om deel te namen aan de samenleving.

“Da Vinci College, taalonderwijs, sluit schooljaar af met sport”

In dit kader heeft het Da Vinci College de laatste lessen van het schooljaar 2017-2018 afgesloten met verschillende sportactiviteiten. Onder leiding van beweegcoach Bram Siero hebben de cursisten taalonderwijs in MFC d’Alburcht kennis gemaakt met verschillende sporten; basketbal, tafeltennis, volleybal, voetbal, hockey en badminton.

Sportmaatjes gezocht

Tevens is er een sportenquête afgenomen onder vergunninghouders. Op deze wijze zijn de verschillende interesses gepeild. Een aantal heeft te kennen gegeven graag te willen gaan sporten. Dit enthousiasme willen we omzetten in actie.
Heb jij kloppend sporthart en wil jij je bovendien inzetten om deze mensen hun plekje te laten vinden binnen een sport(vereniging) naar hun keuze? Dan zijn we op zoek naar jou! We zoeken sportmaatjes; mensen die deze vergunninghouders wegwijs willen maken binnen de sport. Aangezien we de  interesses in beeld hebben zijn we specifiek op zoek naar sportmaatjes die thuis  zijn in of in ieder  geval affiniteit hebben met de volgende sporten:

  • Volleybal
  • Zwemmen
  • Fitness
  • Handbiken/wielrennen

Enthousiast geworden? De officiële functieomschrijving is te vinden op de site van VluchtelingenWerk Altena: https://www.vluchtelingenwerk.nl/zuidnederland/vluchtelingenwerk-altena

Zij zullen uiteindelijk zorg dragen voor het matchen van de het sportmaatje met vergunninghouder. Beweegcoach Bram zal het traject blijven begeleiden. Aarzel niet, en meld je aan!