Waterinformatiemarkt zaterdag 20 mei

Dit item is verlopen op 21-05-2017.

Nederland is een waterrijk land. Ook in Altena geen gebrek aan water. Ons gebied kent rivieren, plassen en wielen.

Het waterlandschap levert prachtige vergezichten, beweging, (be)spiegeling en recreatie. Maar water kan ook voor problemen zorgen tijdens hoosbuien. Om de overlast van hevige buien te beperken zijn maatregelen nodig die ons gebied waterrobuust en klimaatbestendig maken.

Maatregelen nemen we samen

Gemeenten, waterschap en inwoners hebben allemaal hun eigen verantwoordelijkheid voor het nemen van maatregelen om Altena waterrobuust te maken. Gemeenten en waterschap richten zich op aanpassingen in de openbare ruimte. Inwoners kunnen aan de slag in eigen huis en tuin.

Ideeën om uw tuin watervriendelijk te maken

Tijdens de informatiemarkt laten we u zien hoe u uw tuin watervriendelijk kunt maken. Gemeenten Werkendam, Woudrichem en Aalburg en Waterschap Rivierenland nodigen u van harte uit om een kijkje te komen nemen. Laat u inspireren met ideeën en tips over wat u zelf kunt doen om uw tuin watervriendelijk te maken. De informatiemarkt wordt gehouden op:

Datum: zaterdag 20 mei
Tijd: 10.30 – 16.00 uur, tuincentrum Kolbach, Rijswijk

Ook laten we u zien welke maatregelen gemeenten en waterschap nemen om wateroverlast tegen te gaan. Voor kinderen zijn er leuke en leerzame activiteiten.
De waterinformatiemarkt sluit aan bij de landelijke Week van ons Water van 12 tot 21 mei.

Doe mee met de langste watertekening!

Samen willen we gaan proberen de langste watertekening van Nederland te maken. Help jij mee?
Teken en kleur de kleurplaat in zoals jouw ideale wereld onder water er uitziet.
Heb je de kleurplaat af? Maak dan een foto of scan de tekening in en upload hem op www.langstewatertekening.nl
Als je de tekening op zaterdag 20 mei a.s. tijdens de Waterinformatiemarkt bij Tuincentrum Kolbach te Rijswijk inlevert, kun je een ijsje krijgen!